Yüz Germe Estetiği

Yüz germe estetiği, yanak ve boyun bölgesindeki yaşlanma belirtilerini ve kırışıklıkları ortadan kaldırmak amacıyla yapılan bir tür yüz gençleştirme ve germe ameliyatıdır. Bu estetik operasyonla yüz ve boyun derisindeki sarkmaların ve varsa çene altındaki yağlanmaların giderilmesi amaçlanır. Son yıllarda estetik kaygılarla geliştirilen teknolojik ürünlerle birlikte bu tür operasyonlar daha yaygın ve kolay hale geldi.

Operasyon

Ameliyat yaklaşık 5-6 saat sürer ve genel anestezi altında yapılır. İşlemde cerrah tarafından şakak bölgesinin hemen arkasındaki kulak kıvrımına oturacak şekilde bir kesi açılır ve daha sonra kesi kulak memesine kadar uzatılıp arka bölgeye doğru döndürülerek kulak kepçesine ulaşıncaya kadar uzatılır. tekrar kafa derisi. Bu kesiden girilerek yanak ve boyun derisi serbest bırakılır, deri altındaki sarkmış doku ve kas bölgesi toplanır, fazla yağ ve deri dokuları kesilerek deri kapatılarak ameliyat sonlandırılır.

Yüz germe ameliyatı oldukça detaylı ve oldukça önemli bir estetik operasyondur. Yüz bölgesi ve çevresinde herhangi bir estetik operasyon izinin oluşmaması için ameliyat sonrasında estetik düzeltme de yapılmaktadır. Ayrıca uzmanlar tarafından uygulanan ameliyatsız yüz germe operasyonları, yağ transferi ve iple asma yöntemi de bulunmaktadır. Fakat bu yöntemlerin dezavantajları vardır.

Faydalar

Estetik kaygı ve problemler nedeniyle yapılan yüz germe ameliyatı öncelikle sarkma ve kırışıklık problemlerinin giderilmesini amaçlamaktadır. Yaşlanma, güneş hasarı, cilt dokusunda sarkma gibi pek çok farklı etkenin neden olduğu kötü görünümü ortadan kaldırmak için hazine ödeyen bireylere yardımcı olan yöntem, daha genç görünmek için en kolay çözümü bulma şansı veriyor.

Cildinize tazelik ve canlılık kazandıracak, aynı zamanda cildi yenileyecek bir estetik operasyonu ile gerçek güzelliğinizi en az 10 yaş gençleştiğinizde anlayacaksınız. Kişisel özgüveniniz arttıkça daha genç görünmenin keyfini çıkarabileceksiniz.

Sonuç

Yüz germe ameliyatından sonra komplikasyon oranı genellikle düşüktür. Ancak yüzde şişlik, morarma, uyuşukluk ve huzursuzluk yaşanabilir. Göz, burun ve ağız bölgesi bırakılacak şekilde bandaj uygulanır. Vücut sıvılarının ve kanın cilt altında birikmesini önlemek amacıyla en geç 2 gün içerisinde drenaj şeklinde kauçuk tüpler uygulanır. Saçlar ancak cerrahın bandajın açılmasına izin vermesi durumunda operasyondan 3-4 gün sonra yıkanabilir. Dikişler ortalama 5. ve 7. günde alınır. Hastalar genellikle bir hafta sonra işlerine dönerler ve makyaj yaparlar. İki ay boyunca ağır egzersizler yapılması, güneş ışınlarından korunmak ve dış darbelerden kaçınmak tavsiye edilir. Erkeklerde ameliyat sonrasında ciltteki gerginlik daha fazla olduğundan erkeklerin tıraş olurken daha dikkatli olmaları gerekir. Genellikle ameliyattan 2 hafta sonra tıraş olmalarına izin verilir.

Ameliyat sonrasında yüzdeki şişlik ve morlukların önüne geçebilmek için doktor tarafından verilen ilaçların ve buz torbalarının kullanılması tavsiye edilir.